Het leven is gecompliceerd. 

Fietsen zou dat niet moeten zijn

Zoals de meeste inwoners van Nederland fietsen Pieter en Catriona al hun hele leven. Natuurlijk hebben ze dat ook hun drie kinderen geleerd. Toen de kinderen tieners werden en toe waren aan een fiets om mee naar school te gaan, merkte Pieter dat de fietsen zwaar werden en om de haverklap kapot gingen. Een enorme klus om die fietsen zelf te repareren. Het leek in niets op de eenvoudige fiets waar Pieter zelf als tiener op fietste.

Dat is het moment dat Pieter het plan kreeg om een fiets te maken die ongecompliceerd, eenvoudig, slank en licht van gewicht is. Dat werd de Bloker Naked Bike.

Amsterdam

Het kost een leven lang expertise om zoiets eenvoudigs te maken

Wonen in Amsterdam, de fietshoofdstad van de wereld, heeft zo zijn voordelen. Eén van de belangrijkste fietsexperts, woont in de buurt van Amsterdam. De CV van Scott Corbett is indrukwekkend. Vele jaren heeft hij ervaring als fietstechnicus. Pieter was er snel van overtuigd dat hij de juiste partner had gevonden om de fiets puur, licht en onverwoestbaar te maken.

Samen stelden ze een lijst op met de 9 meest frustrerende en tijdrovende problemen met fietsen. Samen met fietsexperts uit alle delen van de wereld ontwierpen ze een fiets die aan elk probleem het hoofd zou bieden. Ze besloten hem de Naked Bike te noemen. Een naam van een fiets die al het gedoe en de stress van fietsreparatie en onderhoud wegneemt. Als je op de Naked Bike fietst, fiets je in de zuiverste en puurste vorm. Het resultaat is een unieke lichtgewicht en onderhoudsvrije fiets in een wonderschoon ontwerp.

Pieter woont met zijn vrouw en drie tieners in Amsterdam in een huis vol met fietsen in alle soorten en maten. Zoals de meeste Nederlanders, fietst Pieter al zijn hele leven. Hij herinnert zich nog goed hoe hij als vierjarige voor de eerste keer een rondje om het blok fietste.

 

Sinds dat belangrijke moment zit Pieter bijna elke dag op de fiets. Die bracht hem over het Rode Plein in Moskou, rond de Arc de Triomp in Parijs en over de Brooklyn Bridge in New York. Pieter is vastbesloten om met de Bloker Naked Bike mensen te inspireren om blij en gelukkig te fietsen, zonder gedoe. Net als dat hij zelf al zijn hele leven doet.

Pieter van der Straaten

Scott Corbett

Onze ‘Stigg’ Scott is geboren als fietsfanaat in Schotland. Hij pendelde altijd door de drukke straten van Aberdeen. “In die tijd waren er geen speciale fietspaden. Niemand zag je. Met mijn vriendin besloot ik om door Europa te gaan toeren op de fiets. Uiteindelijk kwamen we in Nederland uit. Een droom die uitkwam. Overal fietspaden!”

Om Nederlands te leren ging Scott werken als fietsenmaker bij een reparatie- en verhuurwinkel achter de Dam. Het verbaast hem nog steeds dat voor alle duizenden toeristen die ze leerden fietsen, er maar weinig in een ambulance zijn beland. In de loop der jaren heeft Scott op elk type fiets gependeld: racers, e-bikes, stadsfietsen, hybriden, noem maar op.

 

En veel van zijn fietsen werden gestolen. “In de stad Amsterdam zijn de trappen in appartementen vaak steil en smal. Je gemiddelde fiets is behoorlijk zwaar, vooral na een dag werken. Dus je laat de fiets beneden om de volgende ochtend te ontdekken dat hij weg is. Ik wilde een fiets die ik gemakkelijk kon tillen. Mijn klassieke Jan Janssen racefiets was de lichtste fiets die ik had gevonden, maar de dunne banden zijn niet ideaal bij alle weersomstandigheden.”

 

“Toen kwam Pieter met de Naked Bike en vroeg me om hem op de weg te testen. ” Scotts huidige 52 km woon-werkverkeer was de ultieme uitdaging om te zien hoe de Naked Bike het in alle omstandigheden verging. Na 8000 kms is hij nog in topconditie.